måndag 9 januari 2012

Tvätta håret med bikarbonat?

 Ja, det är sant. Att tvätta håret med bikarbonat är riktigt bra och naturligt sätt att ta till. Jag har själv tvättat mitt hår med bikarbonat och äppelcidervinäger i flera veckor och är himla nöjd. Det är lite bökigare än med schampo och balsam, men när man väl vant sig så går det lekande lätt. Många som kör no poo-konceptet använder sig av detta tillvägagångssätt.

Gör så här:
Blöt håret och  ta bikarbonat i handen tillsammans med vatten. Massera in i hårbotten noga under ca 2 minuter. Skölj sedan noga med vatten. Använd sedan exempelvis Nea of Swedens Vinegaer Rince (finns för både mörkt och ljust hår) och skölj håret med det, så håret får tillbaka sin naturliga ph-balans och det blir mjukt och följsamt. Passar alla hårtyper, men speciellt för fett hår och milt svampdödande för hårbotten. Vinegaer Rince gör så håret blir mer glansigt och friskt och det tar även bort eventuella beläggningar som kan finnas på hårstråna, och det känns riktigt fräscht efteråt. Vinägerdoften försvinner när håret torkar och doftar bara fräscht efteråt. 

Bikarbonat finns nu även att köpa i vår webbshop. 1 kg kostar endast 60 kronor och det finns hur många möjligheter som helst att använda bikarbonat till förutom till håret.  Du kan göra en naturlig deodorant av det och använda den både i tvätt och rengöring i hemmet. Läs mer här.2 kommentarer:

L8 sa...

Visst behöver man göra någon slags "avvänjning" om jag använt vanligt schampo eller hur fungerar det?

Maryfly Organics sa...

Du kan använda bikarbonat som sista schampo, men det kan krävas att du får tvätta det några gånger. Eller att använda ett schampo med SLES men som inte innehåller mineraloljor. Jag har läst att man även kan använda diskmedel om man är osäker, men jag vet inte hur det resultatet blir Lotta.